Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia
This text will be replaced

Linkuri utile


Privatization

Centrul de Apel Diaspora moldovenească în Estonia Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Aplicarea pentru proiecte

Aplicarea pentru proiecte finanţate de către MAE-ul Republicii Estonia prin mecanismul Cooperarea pentru Dezvoltare.

În fiecare an, începând cu 1998, Republica Estonia finanţează proiecte prin intermendiul programului Cooperarea pentru Dezvoltare, care reprezintă un instrument efecient al politicii externe estoniene în cooperarea cu alte state. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Estonia gestinonează mijloacele financiare ale programului Cooperarea pentru Dezvoltare, selectând în fiecare an proiecte interesante şi utile pentru colaborarea bilaterală.

Scopul microfinanțării oferite de MAE al Estoniei este de a răspunde rapid nevoilor pe termen scurt ale țărilor prioritare și de a spori capacitatea instituțiilor publice centrale și locale, precum și a organizațiilor și fundațiilor neguvernamentale care acționează în interesul public al statului respectiv. Microfinanțarea poate fi solicitată de către o autoritate publică centrală sau locală din Republica Moldova, instituții administrate de Republica Moldova, precum și organizații și fundații non-profit înregistrate și care operează continuu în interes public în Repubica Moldova. Autoritățile guvernamentale centrale și locale ale Republicii Estonia și alte persoane juridice pot participa la proiect numai în calitate de parteneri.

Mecanismul de aplicare pentru microfinanţare (până la 15 000 de euro):

Cea mai importanta condiţie este includerea a doi parteneri, sau unul străin, de dorit parteneriat cu cineva din Estonia.

Subvenția poate reprezenta până la 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru un proiect. Ponderea cheltuielilor de personal poate reprezenta până la 20% din contribuția MAE la proiect. Ponderea cheltuielilor pentru birotică și a altor cheltuieli generale poate reprezenta până la 7% din contribuția MAE la proiect.

docs[103 Kb]
Formularul pentru microfinanţare

Pentru aplicarea proiectelor cu solicitarea unei sume mai mari de 6400 de euro, procedura este similară, doar că proiectele sunt remise direct în adresa Departamentului Dezvoltarea pentru Cooperare al MAE-ului estonian la e-mailul: arenguabi@mfa.ee în atenţia „Estonian Development Cooperation“.

Pentru mai multe informaţii cu privire la mecanismul Cooperarea pentru Dezvoltare accesaţi link-ul http://vm.ee/en/taxonomy/term/55