Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia
This text will be replaced

Linkuri utile

Privatization

Centrul de Apel Diaspora moldovenească în Estonia Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Ştiri din Moldova

Secretarul General al Consiliului Europei a reiterat suportul Organizației în implementarea proiectelor de asistență pentru Republica Moldova

Secretarul General al Consiliului Europei a reiterat suportul Organizației în implementarea proiectelor de asistență pentru Republica Moldova
18 mai, Elsinore (Danemarca) – Consiliul Europei (CoE) va oferi tot suportul necesar Republicii Moldova în implementarea proiectelor de asistență pentru țara noastră. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi  de Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii vizavi de evoluțiile cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei, în particular, nivelul de implementare a proiectelor de asistenţă incluse în Planul de acţiuni al CoE pentru RM 2017-2020, precum şi a proiectelor Parteneriatului pentru Buna Guvernare CoE-UE (PGG) 2015-2018 pentru statele Parteneriatului Estic. Printre impactele înregistrate a fost evocată elaborarea proiectului Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova pentru care a fost solicitată expertizarea juridică a acestuia de către CoE.

Thorbjorn Jagland a subliniat atenția prioritară asupra reformei justiției, luptei împotriva corupţiei şi libertăţii mass-media, asigurând autorităţile Republicii Moldova de sprijinul plenar al Organizației în acest sens. Cu referire la procesul de reglementare a conflictului transnistrean au fost salutate proiectele măsurilor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale râului Nistru și atenția acordată identificării monitorizării drepturilor omului în regiune și soluțiilor pentru asigurarea funcționalității școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

Tudor Ulianovschi și Thorbjorn Jagland au mai pus în discuţie provocările cu care se confruntă Organizaţia, inclusiv cele bugetare, reiterând angajamentul statutar al fiecărui stat membru de a-şi onora obligaţiile.
 
Video pentruvizualizare aici.

Video pentru descărcare aici.