Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia
This text will be replaced

Linkuri utileCentrul de Apel Diaspora moldovenească în Estonia Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţi ale Ambasadei

Comunicat de presă

În perioada 4-6 octombrie curent, în contextul deţinerii de către Republica Estonia a Preşedinţiei Consiliului UE, la Tallinn au avut loc trei evenimente de nivel înalt la care a participat delegaţia Republicii Moldova condusă de Dl Vitalie Tarlev, Viceministru al Economiei şi Infrastructurii. Evenimentele s-au axat pe dezbateri a subiectelor ce țin de încrederea în e-guvernare în țările Parteneriatului Estic, modul în care se transferă cunoștințele și expertiza în domeniul e-guvernării între state și securitatea cibernetică.

Astfel, pe 4 octombrie delegaţia Repubicii Moldova a participat la Conferinţa E-Partnership: „Încrederea în e-Guvernare în statele Parteneriatului Estic”, care s-a focusat asupra modului în care statele PaE folosesc tehnologia informației și comunicațiilor pentru a promova transparența proceselor guvernamentale și asigură siguranța spațiului cibernetic. Pe 5 octombrie, la a doua reuniune ministerială a PaE privind economia digitală s-au evaluat progresele înregistrate de la semnarea declarației primei reuniuni ministeriale a PaE privind economia digitală în 2015 și s-a discutat despre planurile viitoare pentru 2020. Pe 6 octombrie experți în e-guvernare, factori de decizie, donatori și grupuri ale societății civile s-au reunit în cadrul Conferinţei Ministeriale pe e-Guvernare unde au discutat despre modul în care se pot transfera cunoștințele și expertiza în domeniul e-guvernării între state.